Majsmuffins-Projice 
Projice  härstammar från odet proja vilket är namnet på ett majsbröd som är vanligt förekommande på Balkan och som gärna serveras med surkåls rätter. 

Jag åt dessa majs muffinsarna första gången hos en av mina närmsta vänner. 
Hon var i full förberedelse att göra dessa och lagra dem inför en stor fest. 
Jag råkade komma förbi i rätt stund, helt nygräddade och varma och det var så gott. 


Idag har jag gjort vissa  helt naturella, ( utan fyllning) andra med fetaost och vissa med bacon/fetaost




Trevliga och goda majsmuffinsar som du kan servera som tilltugg istället för bröd, på buffebordet, som mellanmål eller bara äta dem rätt upp och ner som dem är. 
Det går även  alldeles utmärkt att frysa ner dem. 



Recept  ca 12 - 15 st. 

3 ägg 
2 1/2 dl majsmjöl 
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl rapsolja 
4 dl yoghurt ( naturell) 
2 tsk salt 
1 1/2 tsk bakpulver. 
Ca 200 - 300 g feta ost ( jag använde 200) 

Gör så här. 
Vispa upp  äggen och häll ner dem i en bunke. 
Tillsätt yoghurt, rapsolja och salt.!
Blanda majsmjöl, vetemjöl bakbulver och salt och häll ner det i bunken. 

Blanda/vispa ihop till en jämn smet. 


Smula i fetaosten och blanda. 

Smörj en muffins plåt rikligt med smör.

Fyll 2/3 av formen med smet. 

Du kan även fylla formen med smet och smula i lite fetaost direkt i formen istället för att ha fetasten i smeten. 
Gör vad som passar dig bäst. 


Väljer du att göra med bacon då ska du steka 1 pkt bacon så att det blir knaprigt, låta baconet droppa av på lite hushållspapper och skiva det i mindre bitar. Lägg sedan i lite baconbitar i varje form. 


Grädda på 200 grader  i mitten av ugnen 
Ca 15-17 minuter. 
Låt svalna en stund och ta sedan loss dem. 
Smaklig spis :)